Wednesday, July 27, 2016

LET Reviewer Professional Education Prof. Ed.: Curriculum Development Part 2




In this website you will find the LET Reviewers in General Education (Gen Ed), Professional Education (Prof Ed) and Major Area of Specialization.

In efforts of this portal to attend on requests from PRCBoard Facebook fan page members, we consolidated some of the questions which may likely help out takers during the exams.
RELATED ARTICLES:

Below is the LET Reviewer for Professional Education Prof. Ed.: Curriculum Development Part 2.

We encourage readers/ reviewees to use the comment boxes after the article for discussion. Meanwhile, answers are already incorporated below the questions.

SEE ALSO: LET Reviewer in Prof. Ed. Curriculum Development Part 1

1. What design element establishes the vertical linkage from level to level to avoid glaring gaps and wasteful overlaps?
a. Articulation
b. Balance
c. Scope
d. Sequence
Answer: A

2. What refers to the authenticity of the content selected by the curriculum developer?
a. Feasibility
b. Learnability
c. Significance
d. Validity
Answer: D

3. What do we call the allocation of content to a definite grade capable of learning?
a. Time allotment
b. Grade placement
c. Grade level
d. Maturity level
Answer: B

4. Which pattern of experience-centered curriculum centers around the normal activities of children and is based on each child's needs, interests and potentials?
a. Child-centered
b. Activity
c. Social function
d. Specific competencies
Answer: A

5. Which curriculum development phase focuses on the change which will take place in certain aspects of the curriculum without changing the fundamental conceptions?
a. Curriculum planning
b. Curriculum design
c. Curriculum improvement
d. Curriculum evaluation
Answer: C

6. Which is not a component of curriculum designing?
a. Objective
b. learning content
c. learning experiences
d. Diagnosis of needs
Answer: D

7. Which type of curriculum design serves as a response to society's demand for integration of knowledge and enables the learner to see relationship among various aspects?
a. Broadfield
b. Correlated
c. Core
d. Separate subjects
Answer: A 8. Who controls the subject centered-curriculum?
a. Learner
b. Teacher
c. Parent
d. Teacher and parent
Answer: B

9. To provide individual differences in the classroom, how is curriculum designed?
a. Minimum learning competencies are included
b. Realistic and meaningful experiences are provided
c. Some degree of flexibility is provided
d. Social skills are emphasized
Answer: C

10. To ensure success in curriculum development, which of the following specific actions should a curriculum leader avoid?
a. Work with people over them.
b. Use your status frequently to establish discipline
c. Keep channels of communication open
d. Show that you too desire to improve
Answer: B

11. Which of the following is a reason for the continuous appraisal of the existing curriculum in all levels?
a. New national policies in government
b. Changing needs and condition of society
c. Economic status of the people
d. Political trust of the country
Answer: B

12. Which of the following best defines curriculum development?
a. The total mental phenomena directly received at any given time
b. The planning of learning opportunities intended to bring about certain desired changes in pupils and the assessment of the extent to which these changes have taken place.
c. A continuous cycle of activities in which all elements of curriculum are considered.
d. Education is aiding each child to be socially creative individuals.
Answer: B

13. To build a sense of pride among Filipino youth, which should be done in the curriculum?
a. Re-study our history and stress on our achievements as a people.
b. Re-study our history from the perspective of our colonizer.
c. Replace the study of folklore and myths with technical subjects.
d. Set aside the study of local history.
Answer: A

14. What do you call the curriculum when the teacher puts into action all the different planned activities in the classroom?
a. Recommended Curriculum
b. Written Curriculum
c. Taught Curriculum
d. Supported Curriculum
Answer: C

15. Which statement about the subject-centered curriculum is NOT true?
a. There is a high level of cooperative interaction
b. It covers much content in a short period of time
c. The teacher has full control of the classroom activities
d. The main task is mastery of learning
Answer: A

16. Schools divide the school hours to different subjects such as reading, grammar, literature, math, science, history and geography. What curriculum design is referred here?
a. Problem-centered
b. Learner-centered
c. Subject-centered
d. Culture-based
Answer: C

17. Which is NOT a description of the learner-centered curriculum?
a. Emphasis is on the total growth and development of the learners
b. Controlled and cooperatively directed by learners, teachers and parents
c. Education is a means to develop social creative individual
d. Emphasis upon facts and knowledge for future use
Answer: D

18. The K-12 curriculum is otherwise called as
a. 2002 Basic Education Curriculum
b. Revitalized Basic Education Curriculum
c. Enhanced Basic Education Curriculum
d. Extended Basic Education Curriculum
Answer: C

19. What refers to an individual or group of individuals who have a direct and indirect influence in curriculum development?
a. Stockholders
b. Stakeholders
c. Promoters
d. Incorporators
Answer: B

20. What refers to the appropriateness of the content in the light of the particular students who are to experience the curriculum?
a. Significance
b. Validity
c. Interest
d. Learnability
Answer: D

21. Which of the following statements is NOT acceptable?
a. Instruction is the actual engagement of learners in the planned learning activities.
b. Curriculum determines what assessment should be done, and how to do it.
c. Instruction requires teachers to use a variety of action to accomplish a variety of functions.
d. Assessment establishes what is to be accomplished in teaching and learning.
Answer: D

22. Which characteristic of a good curriculum highlights the psychological nature of the learner?
a. Provisions are made for the smooth transition and continuing achievement of pupils.
b. Curriculum plans in areas which extend over several years are developed vertically.
c. Classroom practices give attention to the maturity and learning problems of each pupil.
d. Cooperative planning and teaching provide for exchange of information about pupil's learning experiences.
Answer: C

23. Objectives must be evaluated in the light of practical considerations, including teacher competence, availability of instructional materials, time allotment, etc. What characteristic of educational objective is defined by the aforementioned statement?
a. Comprehension
b. Attainability
c. Consistency
d. Feasibility
Answer: D

24. "Knowledge is true if it is workable". What philosophical foundation supports this statement?
a. Idealism
b. Realism
c. Pragmatism
d. Essentialism
Answer: C

25. As a member of the curriculum committee, your chief concern is to give the child freedom to choose what to learn and believe, as you allow them to set their own identities and standards. What philosophy will you consider?
a. Existentialism
b. Realism
c. Idealism
d. Pragmatism
Answer: A

DISCLAIMER: This website believes that education is a right, not a privilege. This portal does not claim ownership to any materials posted. Likewise, questions are not influenced by PRC professional regulatory board. The main purpose of the reviewer is to assist examinees who chose to review online.

No comments:
Write comments