Tuesday, August 16, 2016

LET Reviewer General Education GenEd: English Part 1




In this website you will find the LET Reviewers in General Education (Gen Ed), Professional Education (Prof Ed) and Major Area of Specialization.

In efforts of this portal to attend on requests from PRCBoard Facebook fan page members, we consolidated some of the questions which may likely help out takers during the exams.
RELATED ARTICLES:

Below is the LET Reviewer for General Education GENED: English Part 1. We encourage readers/ reviewees to use the comment boxes after the article for discussion.

1. Robert Frost wrote the poem Acquainted with the Night from which the stanza is taken:
I have been one acquainted with the night.
I have walked out in rain-back in rain.
I have out walked the farthest city light
The poet in the stanza talks of?
a. isolation and loneliness
b. joy getting out of the house
c. youthful delight playing in the rain
d. happiness in having been acquainted with the night
Answer: A

2. Which is the BEST WAY to write the underlined portion of this sentence? Researchers also speculate that some teachers might have given boys more computer time because parents and teachers expected boys to need computers for future careers.
a. expected
b. expecting
c. will expect
d. will have expected
Answer: D

3. The wounded soldiers were visited by the president who honoured them with ____ for their _____.
a. medals – valor
b. gun salute – bravery
c. appointments – dedication
d. money – sacrifice
Answer: A

4. Every June, Manila has its festival of outstanding Filipino films. This was a project initiated by
a. Arsenio Lacson
b. German Moreno
c. Antonio Villegas
d. Ramon Bagatsing
Answer: C

5. Which among the sounds below is voiceless?
a. /b/
b. /z/
c. /g/
d. /p/
Answer: D

6. “Only the heart can see rightly.” This statement is lifted from what particular novel?
a. The Prince and the Pauper
b. The Little Prince
c. The Right One
d. The Pearl
Answer: B 7. He was the American President who said, “Ask not what America will do for you, but what together we can do for the freedom of man.”
a. Gerald Ford
b. Franklin Roosevelt
c. Henry Truman
d. John F. Kennedy
Answer: D

8. History is the witness that ______ passing of time.
a. testifies
b. will testify
c. testifies for
d. testifies for the
Answer: D

9. When I met Liza yesterday, it was the first time I _____ her since Christmas.
a. saw
b. had seen
c. have seen
d. have been seen
Answer: D

10. The commander ordered his men to hold on the fort. What was the message?
a. Surrender in arms
b. Keep on with the fight
c. Disregard the peace negotiation
d. Rescue the hostage victims fast and early
Answer: B

11. “She is a vision of feminine pulchritude.” This stands for the following EXCEPT
a. Loveliness
b. Comeliness
c. Homeliness
d. Physical beauty
Answer: C

12. The Nibelungenlied is a
a. Latin Myth
b. Chinese legend
c. Russian folk song
d. Medieval German epic
Answer: D

13. An association wherein the name of something is substituted by something that represents it.
a. Metonymy
b. Comparison
c. Euphemism
d. Personification
Answer: A

14. Because the moon rotates on its axis at the same time as it ______ around the earth, we see the same side
a. Revolve
b. Revolves
c. Is revolving
d. Has been revolving
Answer: B

15. In English verse, a poetic foot having 1 stressed syllable followed by 1 unstressed syllable is ______.
a. Trochaic
b. Iambic
c. Dactylic
d. Anapaestic
Answer: A

16. Senators were accused by activists of washing their hands with the perfumes of Arabia. This state is commonly known as
a. Guilt
b. Triumph
c. Indecision
d. Aggression
Answer: A

17. It is a collection of religious poetry written by Rabindranath Tagore.
a. Mahabharata
b. Gitanjali
c. The Ramayana
d. Bhagavad Gita
Answer: B

18. I suggest that he _____ in the room for one week.
a. Stay
b. Stayed
c. Staying
d. Stays
Answer: A

19. The manager told his workers, “We have to reduce our workforce.” What did he mean?
Workers are free to leave
Workers are warned of possible lay off
Workers have to double time on their jobs
Workers should submit themselves to a reducing gym
Answer: B

20. The parent remarked, “__________ I come late, just lock the door.”
a. In the absence
b. In the process
c. In the event
d. In the case
Answer: C

21. The copyreader found the news story boring. He found it full of _____.
a. Adjectives
b. Verbs
c. Pronouns
d. Adverbs
Answer: C

22. There were three guests on the stage. They were made up of a parent, the governor and the principal. Who should be acknowledged first by the valedictorian?
a. The classmates
b. The principal
c. The governor
d. The parent
Answer: C

23. What is suggested in the opening line? June 13, 1986 - they came from all over America - 200,000 heroes strong, with their families.
a. The writer holds great admiration for the veterans
b. The writer is opposed to the Vietnam War
c. The writer was a veteran of the war
d. The writer is a flag-waving patriot
Answer: A

24. A readability mismatch happens when the reading levels of books exceed the reading levels of the students. In this situation, the students experience frustration and they fall short of the expected or desired output. A student who finds himself/ herself in such a mismatch will likely do which of the following?
a. Give an intelligent critique of the selection or story read
b. Write a comprehensive reaction paper regarding the selection or story read
c. Present an argument that the selection or story read was not properly written
d. Manifest an expected and commensurate emotional reaction to the selection or story read
Answer: C

25. What does this mean: Excuses are for losers… those who take responsibility for their actions are real winners in life. This tells of?
a. losers often fail because they find reasons for losing
b. a winner can also be a quitter
c. accountability of one’s action tells of bravery
d. excuses are needed to justify any failure
Answer: C

26. A couple accepted a wedding invitation. They showed pleasure in these remarks
a. All guests congratulated the organizers and the couple
b. Guests came in and out of the ceremonies
c. The ceremonies were very impressive
d. The couple felt uneasy with the priest
Answer: C

27. What correction should be made to this sentence?
One of the theories is that the first child receives more of the parents' attention than other children so first-borns tend to be more intellectual.
a. Change is to are
b. Insert a comma after children
c. Change parents' to parent's
d. Change theories to theory's
Answer: B

28. Carl Sundburg wrote "Jazz Fantasia" which has for its first stanza:
Drum on your drums, batter on your banjos, sob on the long cool winding saxophones. Go to it, O jazzmen.
Which words illustrate alliteration?
a. Batter and banjos
b. Sob and winding
c. Long and cool
d. To and it
Answer: A

29. What is meant by AT SIXES AND SEVENS in this sentence?
We moved into the house last week, but I'm afraid everything, is still at sixes and sevens.
a. The things have not been shipped.
b. In a state of confusion
c. In an orderly manner
d. The boxes are still intact
Answer: B

30. What is the mood of these lines?
Daylight, I must wait for the sunrise
I must think of a new life
And I mustn't give in.
When the dawn comes
tonight will be a memory, too
And a new day will begin.
a. Afraid
b. Sarcastic
c. Depressed
d. Hopeful
Answer: D

DISCLAIMER: This website believes that education is a right, not a privilege. This portal does not claim ownership to any materials posted. Likewise, questions are not influenced by PRC professional regulatory board. The main purpose of the reviewer is to assist examinees who chose to review online.

22 comments:
Write comments
  1. We need the answers Please

    ReplyDelete
  2. Answers key plz.thankz po

    ReplyDelete
  3. answers..pls!! thanx po

    ReplyDelete
  4. good day PRC..baka po pwedeng pa post ng answer key para sa gen ed uestions..para po mareview namen..thanks and Godbless :)

    ReplyDelete
  5. answer key po please time consuming if iisa- isahin pa po nmin yung paghahanap sa sagot ...

    ReplyDelete
  6. Hello PRC , nasaan po yung answers? hoping for your reply thanks and godbless us all

    ReplyDelete
  7. hello prc..can u give us the answer key plssss

    ReplyDelete
  8. Can I have the answer key po??

    ReplyDelete
  9. Answers key po plz.thank u

    ReplyDelete
  10. Kindly forward details as to where we can find the answer key.

    ReplyDelete
  11. San po naman pwede makita answer key po?

    ReplyDelete
  12. thank you for this :) it will help a lot.

    ReplyDelete