LET Reviewer General Education GenEd: Information and Communication Technology (ICT) Part 1

In this website you will find the LET Reviewers in General Education (Gen Ed), Professional Education (Prof Ed) and Major Area of Specialization.

In efforts of this portal to attend on requests from PRCBoard Facebook fan page members, we consolidated some of the questions which may likely help out takers during the exams.


RELATED ARTICLES:

Below is the LET Reviewer for General Education GENED: Information and Communication Technology (ICT) Part 1. We encourage readers/ reviewees to use the comment boxes after the article for discussion.

1. Which of the following is not a benefit of technology in education?
a. Improves critical-thinking abilities.
b. Unlimited access to games and other internet sites.
c. Allows cooperative learning.
d. Increases self-expression.

2. Which situation shows that technology can be used to motivate students to learn?
a. Teacher Eric employs educational games related to the lesson they are taking.
b. Miss Cleo designs lessons which use cooperative learning with technology integration.
c. Mr. Jimmy utilizes computer assisted instruction programs so that students will learn at their own pace.
d. Teacher Sarah assigns projects to her class where self-expression and creativity is acknowledged.

3. He is considered as the “Father of Modern Media in Education”.
a. Jean Piaget
b. Robert Gagne
c. B.F. Skinner
d. Edgar Dale

4. It is a term to denote a whole range of technologies associated with processing information and with sending and receiving messages.
a. Educational Technology
b. Information and Communication Technology
c. Media Technology
d. Instructional Systems Design

5. A methodology widely used for developing new training programs.
a. Microsoft
b. World Wide Web
c. Instructional Systems Design
d. Computer Technology

6. This is considered to be the first manual data processing device developed in China in the 12th century A.D.
a. Hieroglyphics
b. Papyrus
c. Printing Press
d. Abacus

7. He is considered to be the “Father of Computing” because of his contributions to the basic design of computer.
a. John Napier
b. William Oughtred
c. Blaise Pascal
d. Charles Babbage

8. Which is the standard input device that accepts letters, numbers and commands from the user?
a. Trackpad
b. Lightpen
c. Mouse
d. Keyboard

9. Mr. Rico carefully studies the materials he acquired from the internet. He always examines if the author is qualified to present the material. This practice is?
a. necessary to ensure that the materials are reliable.
b. unethical because he does not trust the author.
c. unnecessary because all resources from the internet are dependable.
d. just a waste of time.

10. When a teacher asks the consistency of a material taken from the internet with other available materials, he/she is concerned with its?
a. relevance
b. accuracy
c. coverage
d. currency

Answers: 1B 2A 3D 4B 5C 6D 7D 8D 9A 10B

DISCLAIMER: This website believes that education is a right, not a privilege. This portal does not claim ownership to any materials posted. Likewise, questions are not influenced by PRC professional regulatory board. The main purpose of the reviewer is to assist examinees who chose to review online.

33 comments… add one
  • Anonymous Sep 21, 2016 @ 7:39

    Thank you so much PRC. sana sana 100% po na lumabas ito sa LET ngayong September 25, 2016

  • Anonymous Jan 4, 2017 @ 12:31

    Thank you so much

  • Anonymous Jan 20, 2017 @ 12:46

    Sana PRC Madagdagan pang mga items ang reviewer ninyo,para online nlang ang tutok namin… in all areas Tnx.

  • Anonymous Mar 1, 2017 @ 4:55

    thank you so much PRC malaking tulong po s akin ang reviewer nato dahil sa may trabaho ako kinukulang po ako s oras kaya onine review n lang ako god bless you always PRC more power

  • Anonymous Mar 24, 2017 @ 12:44

    thanks

  • Anonymous Apr 20, 2017 @ 10:45

    thank you for this lesson it helps us a lot.

  • Anonymous Jun 22, 2017 @ 3:39

    thank you so much for this reviewer..

  • Unknown Jun 29, 2017 @ 4:57

    May Part 2 po ba ang lahat ng GenEd? Thanks

  • Anonymous Jul 4, 2017 @ 10:54

    salamat po sana ito yung lalabas sa exam na min ngayong Sept 24,2017
    God Bless Po!!!!…

  • Anonymous Jul 21, 2017 @ 5:11

    Salamat po…

  • Anonymous Aug 13, 2017 @ 17:56

    Salamat po

  • Anonymous Sep 4, 2017 @ 2:50

    Maraming salamat po. Malaking tulong po ito sa amin. 🙂

  • saclolo_jerrife Sep 13, 2017 @ 10:39

    It is a Big help for us! Thanks for making diz one and God bless po! God luck to us September Examinees <3

  • Anonymous Sep 18, 2017 @ 6:09

    thank you po

  • anonymous Dec 14, 2017 @ 17:15

    Please add more questions it helps a lot.. Thanks..

  • Unknown Feb 8, 2019 @ 7:32

    Thanks for the update reviews from prc God bless

  • Unknown Mar 4, 2019 @ 3:24

    thank you po

  • Mohammad Bilal Nov 19, 2019 @ 11:34

    Hello, this weekend is good for me, since this time i am reading this enormous informative article here at my home. Make money with bitcoin trading

  • seoagencyTOP Nov 21, 2019 @ 8:27

    I just found this blog and have high hopes for it to continue. Keep up the great work, its hard to find good ones. I have added to my favorites. Thank You. https://whyandhow.net/

  • Unknown Dec 4, 2019 @ 11:22

    Nice information, valuable and excellent design, as share good stuff with good ideas and concepts, lots of great information and inspiration, both of which I need, thanks to offer such a helpful information here. hocdot.com

  • Stranger Jan 2, 2020 @ 15:32
  • seo master Jan 14, 2020 @ 8:25

    I would like to say that this blog really convinced me to do it! Thanks, very good post. 신용카드 현금화

  • Stephanie Mar 14, 2020 @ 4:28

    Reply if u're like me who's still reviewing after board exams have been cancelled bcuz of covid-19. Quarantine means review more!

  • THE SMALL BUSINESS NETOWRK Mar 23, 2020 @ 9:36

    I found so many interesting stuff in your blog especially its discussion. From the tons of comments on your articles, I guess I am not the only one having all the enjoyment here! keep up the good work… hsc routine 2020

  • mAHA Apr 30, 2020 @ 22:49

    Interesting post. I Have Been wondering about this issue, so thanks for posting. Pretty cool post.It 's really very nice and Useful post.Thanks Deer texas

  • Muhammad Rafey May 19, 2020 @ 7:03

    This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing blog that understand the value of providing a quality resource for free. Symptoms of Not Drinking Enough Water

  • Mehak Khan May 19, 2020 @ 12:32

    thanks this is good blog. Xiclassadmission

  • Unknown Jun 21, 2020 @ 9:55

    I would like to say that this blog really convinced me to do it! Thanks, very good post. LED light diffusers

  • mary ann parco silvino Jul 3, 2020 @ 11:21

    Thank you..9 out of 10 ..Charles Babbage PL father of computing

  • John wick Feb 4, 2021 @ 11:16

    . Online publications are known to reap larger rewards than the printed publications. It can draw larger traffics compared to the printed publication. the hindu newspaper download

  • Jacky Feb 7, 2021 @ 10:59

    Instructor education programs along these lines don't draw in understudies who have generally excellent evaluations. SEO optimalisatie

  • Robbert Dom Feb 15, 2021 @ 11:04

    Congrats you individuals are doing with this blog site.
    click for source

  • hanery Feb 20, 2021 @ 12:08

    The 1990s saw a major lift for our specialized curriculum understudies. 1990 birthed the Individuals with Disabilities Education Act (IDEA). cheap reliable essay writing service

Leave a Reply

Your email address will not be published.